MAVİ KAPAKLAR BU SENE DE UMUDA AÇILIYOR

Bilgin Özkaynak İlk ve Ortaokulu'nda Engelliler Haftası ve "Mavi Kapaklar Umuda Açılıyor" projesi kapsamında tören düzenlendi.


http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/5345039-mavi-kapaklar-umuda-aciliyor-projesi


http://www.radikal.com.tr/sakarya_haber/mavi_kapaklar_umuda_aciliyor_projesi-1359140


http://www.haber7.com/guncel/haber/1379937-mavi-kapaklar-umuda-aciliyor-projesi


http://medyabar.com/haber/87998/engelli-ogrencilerin-umudu-oldular.aspx


https://www.sapanca.com.tr/kurtkoy-de-mavi-kapaklar-umuda-acildi/haberi/5099


http://www.sakaryamanset.com/gundem/bilgin-ozkaynak-okulu-ogrencileri-mavi-kapaklari-umuda-aciyor-h9348.html


http://www.adapostasi.com/19996-mavi-kapaklar-umuda-a-ccedil-iliyor-haberi.html#.VVefR5ftlBc


http://www.haberler.com/mavi-kapaklar-umuda-aciliyor-projesi-7314111-haberi/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+son-dakika-haberleri+%28Haberler.com+Son+Dakika+Haberleri%29


http://www.srtmedya.com/19996-mavi-kapaklar-umuda-a-ccedil-iliyor-haberi.html


Bilgin Özkaynak İlk ve Ortaokulu'nda Engelliler Haftası ve "Mavi Kapaklar Umuda Açılıyor" projesi kapsamında tören düzenlendi.

Projenin 2 yıldır devam ettiğini belirten Okul Müdürü Serdar Konur, veliler ve öğrenciler tarafından geçen yıl 350, bu yıl ise 400 kilo mavi kapak toplandığını açıkladı.

Toplanan kapakların Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği'ne teslim edildiğini belirten Konur, "Kampanyamız sayesinde geçen yıl bir çok engelli çocuk tekerlekli sandalyeye kavuştu. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürerek bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz." dedi.

Her bir bireyin engelli adayı olduğuna dikkat çeken Konur, şöyle konuştu:

"Bunun bilincinde olmalıyız. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımızda engelli bireylerin bizden farklı olmadıklarını, onlara acıyan gözlerle bakıp, merhamet duygusu ile yaklaşılmaması gerekir. Onların tek ihtiyacı anlaşılmaktır. Onlara verebileceğimiz en büyük destek, onlara karşı,  bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, cevap veremese bile, koluna girerek; nasılsın? diye hatırını sormak olduğunu düşünüyorum. Bunun için de, engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız. Kampanyaya fiilen ve manen destek veren Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hasan Dazkır ve tüm yöneticilerimize teşekkür ederim."

En büyük engelin insanların önyargılarında olduğunu belirten Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise , "Okullarımız ve sivil toplum örgütlerimiz çok önemli faaliyetlerle engellilerimizin yaşadığı sorunlara dikkat çekmektedir. Umarım bu programlarla bir farkındalık oluşturabiliriz." dedi.

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, engelli olarak nitelendirilen bireylerin toplumsal hayata katılımının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çaba harcanmasının çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu ifade etti.

Programda konuşmalar sonrası öğrenciler tarafından şiirler okundu, kısa tiyatro gösterileri sunuldu.

 

21-10-2019

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi